Vad är du tacksam för?

Vad är du tacksam för?

Försiktigt sänker jag rösten och tonar ut min påhittade saga om när Emil och Ida var ute i skogen för att plocka kantareller. För några sekunder sedan flimrade hennes ögon till en sista gång. Den lilla bringan höjer och sänker sig nästan omärkbart i sömnens trygga famn. Det öppna, mjuka ansiktet ser poröst ut i halvdunklet. Så fridfullt.

Det är mycket jag är tacksam för i mitt liv. Min dotter en av sakerna. Att ibland stanna upp och reflektera över vad man faktiskt har åstadkommit här i livet är ett väldigt bra sätt att bekräfta sig själv på. Att klappa sig på axeln och skänka en tacksamhetens tanke till den som skapat det du har runt omkring dig.

Sätt dig i vardagsrummet, ta två djupa andetag och se dig omkring. Soffan, vardagsrumsbordet, bokhyllan, tavlorna. Hur har de kommit dit? Det är tack vare dig! Det är du som tjänat ihop pengarna som behövdes för att kunna betala. Du kanske inte har ditt drömjobb. Kanske inte tjänar massa pengar. Sakerna du ser framför dig kanske inte är dyra designmöbler men de är dina. Lyckan bor inte i saker men du kan känna dig nöjd och tacksam mot dig själv för att du lagt ned det jobb som krävdes för att få dit dem.

Det här är ett enkelt sätt att börja öva på att känna sig nöjd med det man har. Fortsätt sedan med andra delar av livet du är nöjd med. Visst blir det en hel del när du tänker efter?