SÅ HÄR GÖR DU OM DU SER NÅGON BLI MOBBAD.

SÅ HÄR GÖR DU OM DU SER NÅGON BLI MOBBAD.

Lasarkraft-wp

Jag har ett tips om du ser någon som är ensam eller blir mobbad:

VAD ÄR MOBBNING VARFÖR FINNS MOBBNING?

Visa den som blir utsatt för mobbning att du ser att han eller hon finns. Säg ”Hej”, ge ett leende, sätt dig bredvid ibland. Gå tillsammans till maten, fråga vad hon/han ska göra på rasten eller vad ni har för läxor. Lyssna om hon/han behöver prata. Det är de små sakerna som räknas. Det behövs inte så mycket för att någon ska känna sig både bättre och gladare.

Det finns massvis av sätt att säga ifrån på. Bara genom att visa att du inte hänger på mobbarna när de är elaka mot någon säger du ifrån. Du är en förebild när du är en schysst kompis som visar att du inte ställer upp på mobbning. Ett bra sätt att säga ifrån är att prata med en vuxen. Det är inte att skvallra – mobbning är olagligt! Du gör både den som blir mobbad, mobbaren och gruppen en tjänst.

Hur man säger ifrån beror på person och situation, alltså vem man är och vad som händer. Om ens kompisar pratar skit kanske man vågar säga ifrån själv men om man ser några som slår någon är det bättre att hämta en vuxen. Det viktigaste är att göra något. En mobbningssituation löser sig sällan av sig självt. Om du gör något har du möjlighet att förändra en annan människas liv.

Tänk på att inte gå och bära på andras problem så att du själv mår dåligt. Prata med en vuxen!

PS: Om ni vill något bara skicka ett privat meddelande till mig på Facebook.
Skicka gärna en vän förfrågan till mig på Facebook eller tryck gärna på Följ.

Mvh: Daniel Salenius
Bor: Strängnäs
År 25