Lite bättre kan ni allt?

Lite bättre kan ni allt?

Göteborg har de senaste åren blivit mindre dåligt för rullstolsburna människor att ta sig fram i.Det går numera att hjälpligt navigera sig fram över gator och torg om man bara vet var passagerna finns. Till och med vissa delar av lokaltrafiken fungerar men det finns så ofantligt mycket mer att göra. Man har påbörjat ett arbete vilket naturligtvis är bra om man nu bara kunde göra det ordentligt.

Ett irriterande exempel är när man fasat ned en överfart nästan ända ned till gatan men lämnat en kant på 3-4 cm. Det innebär att man de facto kunde låtit bli att försöka anpassa överhuvudtaget. Jag tar mig ändå inte över utan hjälp. I Stockholm, där jag varit ganska mycket de senaste åren, har jag hittills inte stött på en enda nedfasad övergång som inte är ordentligt gjord. Vad är problemet i Göteborg?

Ett annat exempel där man inte riktigt nått fram är på bussarna. Man har utrustat dem med en utfällbar ramp som är jättebra – när de fungerar. Uppskattningsvis var tredje gång har rampen fastnat och går inte att använda. Då faller ju liksom hela idén med att få rullstolsburna att utnyttja den vanliga lokaltrafiken istället för färdtjänst.

Jag kräver inga stordåd. Har för länge sedan insett att hela världen inte kan göras fullt tillgänglig för just mig. Men om man nu ändå bestämt sig för att anpassa. Varför kan man inte göra det ordentligt?