Läsarkraft

Läsarkraft

Lasarkraft-1508

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har 2 barn, en son och en dotter. Min dotter är yngst, hon är nu 23 år. Jag skiljde mig från barnens far när de var 7 och 5. Jag träffade en ny man och efter 1 1/2 år flyttade vi ihop. Allt fungerade bra till en början, men sedan visade det sig att han hade en del problem med temperament och sprit. Det eskalerade sakta men säkert.

Min dotter har alltid haft behov av att vara i centrum och även min nya man… Det blev mycket bråk dem emellan och även mellan oss två. Efter 10 år valde jag att separera efter att min dotter valt att bo hos sin pappa. När jag blev själv ville min dotter bo hos mig igen Men hon hade redan då fått problem med ätstörningar och senare droger. När jag förstod att det inte stod rätt till så ringde jag kommunen och bad om hjälp. Jag blev slussad hit och dit då jag inte visste till 100% att hon tog droger.

Så en natt vaknade jag av att hon pratade i telefon med en missbrukare och skulle ge sig av till honom. Vi hade värsta brottningsmatchen och hon vann. Jag ringde till polisen och berättade att hon skulle med nattbussen till en kvart och hur hon var klädd. Polisen var underbar och larmade + att han höll mig informerad. De tog henne när hon skulle kliva på bussen.

Det blev en soc.anmälan och hon fick komma hem om; ”jag lät henne vara ifred”. Då jag hade ensamt ansvar just då p.g.a. att hennes pappa inte orkade, så bad jag hennes faster om stöd. Där fick hon bo i ett halvår (på landet) tills hon hittade ett gymnasium långt upp i norr för att komma ifrån missbruket. Vi fick bättre kontakt ett tag och jag fick vara med om mitt 1:a barnbarn Men sedan drygt ett år tillbaka har hon valt att inte ha någon som helst kontakt med mig. Hon anser att det är hennes faster som hjälpt henne och inte jag.

Hon har två barn till nu, jag hann även träffa mellanbarnet, men den yngsta fick jag höra om av hennes bror. Hon svarar inte i telefon, på sms, paket hämtar hon inte ut så de returneras till mig. Jag skickar nu brev till allas födelsedagar och skriver hur mycket jag älskar dom och hur mycket dom betyder för mig. Men i det hela så har jag styrka att tänka att hon kommer tillbaka när det är rätt tid.

Så jag har tålamod och de finns i mina tankar VARJE DAG! Det är tungt, men jag ger aldrig upp hoppet! TACK.