Läsarkraft

Läsarkraft

Lasarkraft-1508

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min berättelse är kanske ingenting jämför med så mycket annat man läst om, men för mig har de varit en tuff sak att gå igenom.

Jag har sen 4 års ålder varit foterhems placerad då mina föräldrar var akoholmissbrukare. Jag blev LVU placerad- lagen om vårdnad av unga. Det krävs mycket till för att bli placerad enligt denna lag.
Mina föräldrar hade inget val, dom hade förlorat sin dotter.

Jag minns inte speciellt mycket som liten, men minns visa återblickar där min mamma skulle döda pappa på fyllan och håller upp en kniv i mörkret i köket, och med ett svagt ljus från gatulampan ute ifrån vägen. Jag minns doften, dimman av ciggarettröken och min rädsla när jag står bakom en vägg och ser hur dom skriker och slås.

Jag minns alla gånger min mamma svek mig.. Alla gånger hon lova mig en massa, men aldrig någonsin att hon höllt de. Jag förklarar min historia med orden ” min mamma valde flaskan”

Alla gånger hon var så full och ville dansa med mig
Alla gånger hon satt och svepte i sig av en absolut vodka flaskan, och dagen efter när jag satt och stapla kokar i torn..
Alla gånger hon höllt om min hand om kvällarna och sa att jag var hennes allt och att hon såkallat älska mig ..

Usch .. Barn är barn, barn ska aldrig få vara med om en otrygg barndom med fulla människor runt om sig alltid. Jag är evigt tacksam att grannar och släktingar anmälde så jag kom där ifrån en gång för alla och att jag fick en uppväxt på riktigt från 4 års ålder, för de har jag verkligen fått.
Evigt tacksam !

Den erfarenheten jag har fått är att ge mina barn allt jag bara kan. Dom är mina ögonstenar och betyder allt för mig. Jag ska ge dom allt jag inte hade, dom ska känna sig älskade för det är nummer ett! Men jag har även lärt mig att vara vaksam utåt. Jag vet att många barn far illa ut, och samhället har ej kommit på de än.. Och jag önskar att jag kunnat rädda dom alla från helvetet !

Var vaksam och våga anmäl, det är din skyldighet som människa!

Tack

Mvh Linda