Läsarkraft

Läsarkraft

Lasarkraft-1508

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Från: Veronica Jensen

När jag var 7 år fick jag blodcanser, strålningen jag fick där ( som räddade mig då ) har gett upphov till hjärntumörer. När jag var 31 år, mamma till en 3åring jobbade som vikarie på ett dagis. Hade jag en längre tid haft jätte ont i huvudet, jag trodde det var vanlig huvudvärk så jag gick till min husläkare han trodde det var migrän så jag fick tabletter, ca en månad senare hade tabletterna verkat så jag gick tillbaka till läkaren, han skicka remiss till röntgen, den dagen kom när jag skulle röntgas … lämna dottern hos dagmamman, tog mig till sjukhuset, efter röntgen fick jag sitta i väntrummet för att sköterskan skulle se så det inte bli några biverkningar, men det var inte bara sköterskan som kom ut och hämta mig, det var en underläkare också, dom sa att dom sett ”NÅT ” i mitt huvud så jag skulle följa med till medicin akuten!

Jag fattade inte vad som hände, iaf så kom en läkare in till mig och vad jag kommer ihåg så sa han att det var en tumör. Läkaren sa att det var inläggning direkt, paniken … dottern hos dagmamman .. vem ska hämta henne ??? Till slut löste det sig … Det tog cirka en vecka till operation i lund. Tumören var stor som en clementin, godartad men snabb växande. Detta var 2004!

Dom röntgade igen efter ett år, då upptäckte don en mindre tumör, så det blev en ny operation 2006 och efter ett år kom det en till 2007. Läkaren i lund hade missat något minimalt av tumörerna därav att dom kom tillbaka. Röntgen 2008 såg läkaren att det var en ny på gång då pratade läkarna i lund om att skicka mig till Stockholm, till Karolinska och genomgå en gamma kniv, det är en strålnings metod som kappslar in tumören, När jag åkte dit trodde jag att det bara var en, men efter en extra röntgen så upptäkte dom två mindre, Så dom fixade alla 3 Smiley smile

De ända menen jag fått är dåligt minne, balansen är dålig och jag har ofrivlliga muskelskakningar. Jag är glad och tacksam att jag kan gå stå och prata! Mitt ljus i mörkret var och är min dotter! Och naturligtvis mina föräldrar min bror och mina vänner!