Läsarkraft

Läsarkraft

Lasarkraft-1508

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag levde min barndom med misshandel och sexuellt tvång av min far, dög aldrig oavsett hur mycket jag försökte. Då jag fyllde 13 så hamna jag på ett hem för oss med problem i hemmet. Jag skulle få hjälp men blev slagen av de andra tonåringarna där och skrämd till tystnad. Började dricka för o fly och vid 17 fick jag lägenhet.

 

Hade ingen i mitt liv utan söp näst intill dagligen. Flyttade till annan ort och blev med barn. Min barndom hann ifatt och söp hårdare. Kämpa för min son som hamnat på ett föräldraboende och för o få han tillbaka. Där hann verkligheten ikapp. Mötte en tjej som drogade, testade o vart fast.. Efter några år tog jag överdos. Fick en andra chans.. Tog den o fick mitt barn åter, Träffa en man som lovade guld. Slutade med ett år med misshandel o psykisk terror. Fick mitt andra barn.. Levde inte utan var I ett vakuum.. Träffa en ny kille, fick mitt 3dje barn.. Börja supa o droga men bara på helger för o orka leva.

 

Efter det tog slut med denne kille så försökte jag ta livet av mig. Lyckades nästan. Kände mig urkass som människa. Bar skuld o sorg. Efter vaknat ur 3dje självmordsförsöket kände jag att allt jag varit med om måste ha en mening. Jag är ju inte död.. Jag överlevde allt fram till nu.

 

De tände en låga inom mig. Mina barn ska känna jag finns där och känna sig älskade. Om jag kan förändra en människas tänk, bara en, o stärka den inför de fina i livet som kommer, då är de tunga lättare o bära. Jag har idag alla mina barn hos mig, träffat en fin man och inte drogat el druckigt alls på 5år nu.

 

Varje dag så börjar livet om. De misstag man gjorde igår, lär man av, De glada gläds man åt under de grå stunder som kommer. Jag väntade på någon annan skulle laga mig, men de var bara jag som kunde laga mig själv. Mitt hat emot folk som gjort mig illa, vände jag till kärlek o stöd för andra.. Hat tar mer energi än kärlek. Jag började se mig varje morgon i spegeln o sa att idag är jag bra. De som vart kommer inte åter. Du kan forma dagen idag, inte forma om gårdagen. Du är stark, du lever…