Läsarkraft

Läsarkraft

Läsarkraft-1508

Jag är tacksam för vad du gett mig.

Idag, för tre år sen var det vackert väder Precis som idag, kyligt o soligt. Du var glad o positiv, du sa du hade hittat nåt, du hade sett en möjlighet. Efter en längre tid med mkt osäkerhet o oro började du tro på dig själv. På oss, du såg en framtid. Allt detta försvann.

På natten, trettondagsafton, valde du att ta ditt liv. Att lämna mig, dina fina flickor. Du orkade inte fajtas mer med demoner o gamla spöken. Var det rätt? Var det fel? Vems fel var det? Kunde jag gjort annorlunda? Frågorna är många, svaren får vi aldrig o det spelar ingen roll. Du gjorde ditt val, nu är det vi andra som ska göra våra val.

Jag valde att fortsätta leva, att försöka göra sånt som känns rätt för mig. Jag valde att bära med dig i mitt hjärta, men utan att du för den skull begränsar mig. Snarare känner jag att du hjälper mig att öppna sinnen, se vägar o små saker. Du hjälper mig att få styrka att nå mina mål.

Många gånger har jag tvivlat, gråtit, skrikit o förbannat dig. Men det har gått över, genom att jag lärt mig vända tanken. Även om jag vaknar på morron, med känslan av att alla jag älskar har svikit så har jag ett val. Jag väljer själv att tro på den tanken eller att vända tanken till att det alltid finns någon som tänker på mig. Jag är något för någon. Jag har en uppgift här i livet, du har en uppgift. Jag har ändrat mina värderingar under den här tiden.

Alla har ett val, alla bestämmer själva över sina liv. Det är inte lätt. Det vet jag men vi har ett val varje nu. Jag har sänkt nivån på mina krav på livet, jag har flera delmål på vägen där jag njuter av minsta detalj. Jag gör sånt som är viktigt för mig idag, sånt som är roligt.

Jag har mkt kvar att lära för att hantera mina svagheter, men jag uppskattar livet enormt!

Jag lägger inte så mycket på vad andra ska tycka o tänka.

Jag lever

Cia