Läsarkraft

Läsarkraft

Läsarkraft-1508

Efter flera års bistra tider med en ekonomi som dök längre och längre ner i botten kändes livet tufft. En dag stod kronofogden utanför och knackade på dörren. Mitt liv raserades och jag kunde tyvärr inte påverka vad min partner ställt till med i min familj. Min skam och dåliga samvete var enorm, men aldrig min partners.

Tiden gick, jag försökte leta ljusglimtar och göra allt för att få ihop ett drägligt liv för barnen. Gratis banan till mellanmål på Ica, ständigt rabattkuponger i plånboken. En nybakt sockerkaka som lyx på helgen, kanske även korvgrillning på en skogsutflykt. Jag talade ofta om för mina barn att allt blir bra, och vikten av att ha varandra. Att jag älskade dem. Att jag uppskattade dem.

Så kommer dagen då jag blev sjuk. Hamnar på sjukhus i två veckor med diagnosen stroke. Tuffa tider tär på kroppen. Visst var det jobbigt, men även här letade jag ljusglimtar när andra var bedrövade. Jag skojade med mina nära och kära, uppmuntrade dem och talade om att allt ordnar sig. Det blir bra det här med! Sen var det till att träna mig tillbaka, fysiskt och mentalt, och det gjorde jag.

Idag står jag här och har snart skilsmässan klar. Är tacksam för kraften jag fått. Jag är redo att ta ett stort steg framåt. I självständighet och trygghet. För barnens skull, men allra mest för min egen. Jag har under resans gång hittat mitt fantastiska egenvärde. Aldrig någonsin kommer jag låta motgångar äta upp mitt liv. Bara använda mig av dem som erfarenheter och omvandla dem till positiva händelser. Jag anser att allt stärker mig. Så nu världen, jag är redo, här kommer jag!