Just nu går det bra

Just nu går det bra

”Är du inte orolig över att ni är lite för beroende av Tobias Hysén?” Reportern ställer samma fråga som han och hans kollegor alltid gör när Hysén varit den avgörande faktorn i bärgandet av vinsten.

Jonas Olsson, som är tränare i IFK Göteborg tittar aningen trött på reportern innan han svarar precis på samma sätt som han alltid gör.
”Vi kan ju inte gå och vara oroliga för att en spelare utmärker sig och spelar en avgörande roll. Vad finns det för negativt med det? Tobbe är jätteduktig just nu och det är vi väldigt glada för såklart. Skulle han bli skadad eller bli proffs får vi ta det när det kommer. Vad är det som säger att inte någon annan stiger fram och blir lika avgörande efter honom om han försvinner?”

Visst är det en väldigt märklig fråga reportrarna ställer egentligen? Att det skulle vara ett problem att någon är extra duktig. Att det skall målas fan på väggen och man inte bara kan konstatera att det går bra nu. En bättre fråga tycker jag vore: ”Hur bra mår du nu när ni vunnit och Hysén avgjort matchen?” En lätt retorisk fråga måhända men vill vi ju se och höra folk som mår bra. Vill vi inte det?

Jag ser mig själv lite grann som ett fotbollslag. Ibland flyter allt på. Kanske på grund av att jag sovit väldigt bra på natten och känner mig utvilad, kanske för att vädret är fint eller för att mina aktieplaceringar gått bra det senaste. Det kan ibland vara de mest banala sakerna i livet som gör att jag känner mig lite extra på gång men det viktigaste är ju egentligen inte VARFÖR jag är på gång utan ATT jag är det. Funderar jag och oroar mig för att jag kanske nästa natt inte kommer sova lika bra, att det kommer regna imorgon eller att aktierna nog kommer falla så tar jag ju genast bort glädjen av att befinna mig i det där flytet.

Naturligtvis är det bra om man identifierar de påverkbara saker i tillvaron som gör att man känner sig på gång och har en backupplan ifall saker och ting går snett. Men väldigt mycket kan man inte påverka och det är bara att acceptera. De resurserna, de faktorerna jag har till mitt förfogande är de jag har just nu. Om det får mig att känna mig i form så är det ju så. Vad vet jag. Om vädret är piss imorgon kanske det passar perfekt för att sitta inne och skriva istället (vilket jag gör nu trots att det är jättefint väder ute). Om min aktieportfölj plötsligt faller dramatiskt i värde kanske jag vinner en miljon på V75 istället.

Så tänk som jag åtminstone tror att Jonas Olsson gör. Fokusera på att det går bra JUST NU. Tänk IBLAND på varför det går bra. Tänk VÄLDIGT SÄLLAN på att det kan gå snett imorgon.