JAG HAR LÄRT MIG ATT ÄLSKA MIG SJÄLV.

JAG HAR LÄRT MIG ATT ÄLSKA MIG SJÄLV.

Lasarkraft-wp

Jag var en helt vanlig tjej tills jag som 8-åring förlorade min mamma på det värsta sättet.

8 år gammal flyttade jag till en ny familj (min pappas nya familj, jag kände inte min pappa innan), en familj som var dysfunktionell. Det var ingen kärlek utan bara materiella som ting betydde någonting. Allt som var mjuka värden var värdelöst, för det fanns inga kronor och ören på känslor och omtanke, kärlek och kramar

Skolan från 2:a klass till gymnasiet var ett långt helvete med mobbning både fysisk och psykisk, men jag kände ändå hela tiden att det inte var fel på mig utan att det var yttre omständigheter som var utanför min kontroll och som mina föräldrar bar ansvaret för

Under och efter gymnasiet började jag att läka, jag hittade mitt livs kärlek och det var första gången jag kände mig älskad och hemma även hos hans familj. Tyvärr varade den sagan för kort tid, men den kom att påverka mig i min själ.

Som 20-åring flyttade jag (egentligen utsparkad) och jag träffade en kärleksfull, manipulativ, uträknande man som försnillade mitt arv efter min mamma. Vi levde som en dysfunktionell familj i tre år tills jag fått tillräckligt med självförtroende och självinsikt att jag förtjänade bättre. Så vi separerade.

Jag levde för dagen under nästan ett år och hatade män, ville inte bli älskad, litade inte på någon för jag var bränd i bägge ändar och ville bara släcka ljuset för gott.

Men ödet ville annorlunda på det konstigaste viset sprang jag rakt in i famnen på min livs kärlek och nu 20 år senare lever vi fortfarande tillsammans och är lyckligare än andra. Vi jobbar på vår relation varje dag och vi lever tillsammans för att vi verkligen vill ha den andre i vårt liv. Resan har inte varit okomplicerad, vi har haft jättesvackor och rest oss igen. Vi är inte samma människor i dag som när vi träffades för vi har utvecklats tillsammans och lyft varandra när det behövts.

Utan min ryggsäck skulle jag inte vara den jag är i dag med man, två underbara barn och en supersöt hund. Jag har jobbat med mig själv för att slippa från skuggor i det förflutna och för att komma över sveken från dem som borde älskat mig, men det viktigaste jag lärt mig är att älska mig själv precis som jag är.