Inspiration från en åker på Österlen

Inspiration från en åker på Österlen

För andra året spenderade vi en vecka av vår semester på Österlen. Vi har hittat ett ljuvligt litet ställe i närheten av Löderup som heter Hagestad 47. Fem lägenheter i en ombyggd ladugård mitt ute på en åker, som min svärfar så fint uttryckte det när han anlände förra året.

aker-osterlen

Sista kvällen skulle min hustru ta sin ”runda” som hon gjort en kväll tidigare i veckan. Rundan går längs ett traktorspår rätt genom vetefälten, upp på landsvägen och tillbaks på den knaggliga grusväg som leder fram till gården. En inte helt lämplig väg om man är hjulburen men ett skeptiskt ögonblick senare från Emma var vi på väg.

Den första biten var jag fullt koncentrerad på att inte köra ner i något, i gräset dolt, hål. Efter hand märkte jag dock att traktorspåret var bra mycket jämnare än jag trott och successivt lyfte jag blicken från vägen. Det var helt ljummet i luften och kvällsbrisen svepte över fälten. Efter ytterligare en bit stannade vi upp ett slag för att pusta ut och ta lite bilder.

Det kändes som om jag stod mitt i ett hav och den torra doften av vete ackompanjerades av några svalor som måste haft ett bo några meter bort. I stillheten, omringad av detta ögonbedövande vetehav kunde jag riktigt känna hur energidepåerna fylldes på. Depåer jag kommer kunna hämta kraft ifrån när livet känns lite motigt och jag behöver en kick.

Det är inte alltid man är mottaglig när de här tillfällena dyker upp men man kan ju försöka ge det chansen så ofta som möjligt.

Jag tror det får bli en tripp till Österlen även nästa sommar……