DU HAR KRAFTEN!

DU HAR KRAFTEN!

Kraftfulla-tankar

På en av mina föreläsningar nyligen så fick jag en fråga som med jämna mellanrum brukar poppa upp.

Antagligen en frågeställning som många funderar på när jag presenterar mina förändringsverktyg men som kan vara lite tuff att ställa. Hittills har jag aldrig känt att den här frågan varit kritiskt ställd utan mer en naturlig följd av att man börjar fundera på olika grader av förändringar i tillvaron.

Kan man verkligen förbereda sig på precis allt som kan hända en här i livet?

Jag brukar le nöjt inombords när den här frågan dyker upp. Inte för att ganska många genom åren redan ställt den, utan för att det är ett bevis på att personen i fråga tänkt vidare.

Svaret på frågan är, enligt mig, både ja och nej. Bara genom att reflektera en stund över vilka typer av händelser som man själv inte tror sig kunna förbereda sig inför har man, något motsägelsefullt, börjat förbereda sig. Sedan finns det saker som skär så djupt, är så genomgripande och oönskade, att det enda man kan göra är att försöka hantera dem efter de har inträffat. Men även om man inte kan förbereda sig på allt så vill jag att du tar med dig följande citat:

”Du vet aldrig hur stark du är förrän att vara stark är det enda val du har”

Skriv upp tre förändringar i ditt liv som du tror skulle vara i princip omöjliga att hantera och läs sedan ovanstående citat igen.