Där fick jag så jag teg!

Där fick jag så jag teg!

Som förälder har man inte alltid tålamod att förklara när den frågvisa 3½-åringen inte riktigt hänger med i svängarna.

Själv brukar jag ibland besvara frågan med att ”om det regnar idag så kommer det uppifrån”. Något jag i veckan fick äta upp.

Ibland när jag hämtar från dagis och Astrid inte orkar gå hela vägen så får hon sitta i mitt knä. Skönt tillbakalutad brukar hon berätta om sin dag och emellanåt slumra till. När vi i veckan är på väg hem hör jag ett mumlande som jag inte riktigt uppfattar.
– Vad sa du, frågar jag.
Med ett pillimariskt flin vänder hon sig om och svarar:
– Om det regnar idag så kommer det uppifrån, pappa.
Sedan vänder hon sig tillbaka och fnissar lite.

Att bli satt på plats av en 3½-åring är väl också en form av personlig utveckling…