Läsarkraft

Läsarkraft

Lasarkraft-1508

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Är en 53 årig kvinna som fick stroke 2006 i dec strax före Jul, det var en omtumlande händelse för mina 2 egna flickor,mina 7 syskon och övrig släkt och vänner.

Har sedan 2007 haft mina nuvarande personliga Assistenter dygnet runt 1/dag från t e x 09.00-09.00 nästkommande dag. Resan hitintills har varit upp och ner, låg sammanlagt 7 månader på lasarett innan jag 2007 i Juli blev utskriven. En av mina bröder köpte ett gammalt 2 vånings hus som det på 40-talet varit ett Apotek i, han byggde om nedre plan till en handikapps lägenhet gjord bara för mig, kände det ändå fanns hopp i min situation.

Efter jag vaknat upp efter stroken märkte jag att jag var halvsidesförlamad på min vä, sida av kroppen och tyckte allt kändes hemskt att inte kunna göra det jag gjort tidigare, försökte flera gånger att avsluta mitt liv allt såg så svart och hopplöst ut, men nu i efterhand har jag förstått först hur fel det var tänk om mina barn blivit utan någon Mor och sedan jag tror inte jag menade allvar med det jag försökte göra utan det var nog endast ett rop på HJÄLP! och hjälp fick jag verkligen av en bl a psykolog, kurator och mina syskon, barn och inte minst av mina underbara Assistenter.

Jag är väldigt social av mig och besöker dans, PRO Bingo,grillningar,teater när det finns någon i denna lilla by ca 2000 innevånare tror jag det är för har ju fått ett problem med minnet,synen är sämre men går med bl a rullator och kryckkäpp, tränar mitt gående hos sjukgymnast 1/vecka och har upptäckt att ju mer man är flitig på att träna ju MERA klarar man av, finns mer att berätta men det blir en så väldigt lång historia men svarar gärna på frågor om Ni har, är lite stressad nu för har lite bråttom ut för att dra friskluft genom filter (röka)